Gaming – en del av vardagen

Kategorier: Com Hem

Sverige ligger i framkant när det gäller onlinespelande och e-sport. Com Hem, som når halva Sverige med höghastighetsbredband, är och har varit en starkt bidragande förutsättning för denna utveckling. Vi har säkerställt att alla som spelar online har rätt förutsättningar för sitt spelande, och de har i sin tur drivit oss att utveckla vårt nät och våra tjänster för att matcha deras krav. Därför är onlinespelande också mycket viktigt för oss på Com Hem.

Vi vet dock att det finns många föräldrar som oroar sig över sina barns spelande, så därför har vi, tillsammans med Sifo, genomför en undersökning där vi frågat över 2000 barn och deras föräldrar om deras förhållande till gaming och e-sport. Genom att ta reda på mer om barns och ungdomars spelande kan vi bidra med både kunskap och vägledning så att vuxna får bättre förutsättningar att prata med sina barn om deras spelande.

I rapporten såg vi att:

  • 88% av barnen som spelar måttligt trivs med livet, vilket är fler än bland de som inte spelar datorspel.
  • Varannan förälder tycker att spelandet tar för mycket av barnets tid och sju av tio anser att det är dåligt för hälsan.
  • Barnen säger att de vill att föräldrarna engagerar sig mer i deras spelande, men idag lägger föräldrarna i snitt 4 timmar i veckan på barnens traditionella idrott, samtidigt som 25% säger att de inte engagerar sig alls i barnens datorspelande.

I rapporten ger vi dig som förälder ett antal konkreta råd kring hur du kan förhålla dig till ditt barns spelande. Vi såg i rapporten att spelande upp till tio timmar per vecka inte påverkar barns välmående, skolarbete, sociala relationer eller deras fysiska aktivitet. Men också att mer spelande än så kan vara förknippat med vissa risker. Det visar sig också att våra barn gärna vill att vi vuxna engagerar oss mer i deras spelande.

Ladda ner och läs hela rapporten här.

Tveka inte att kontakta mig om du har fler frågor.
Ben Ameur Sadek

Med vänliga hälsningar
Ben Ameur Sadek
Ben.Sadek@comhem.com