En dag med Dagny Carlsson

Kategorier: Com Hem

Igår var Dagny Carlsson 104 år gammal, Sveriges äldsta bloggare på besök hos oss på Com Hem. Hon berättade bland annat om vad digitalisering har gjort för henne och hur hon startade sin blogg när hon var 100 år. Vi passade på att ställa några frågor till Dagny för att lära känna henne ännu mer…

Vad är din hemlighet Dagny? Vad tror du är de saker som är viktigast att leva efter?

  • Var alltid nyfiken, det är kul att lära sig nya saker och man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Ibland blir det svårt och det kan krisa men då ska man inte ge upp utan man ska fortsätta jobba på så gott man kan tills det släpper.

Hur kommer det sig att du började blogga?

  • Jag hade en dröm om att vilja bli en författare men det fanns så mycket böcker så jag kände att det inte var någon idé att skriva en till bok. Därför fick jag mig en skrivlust som gick att tillfredsställa när jag började blogga. Jag visste inte från början vad en blogg var men efter att intresset kom till så var det uppenbart att börja lära sig vad ”att blogga” betyder. Jag började när jag var 100 år gammal.
  • Bloggen har varit en social del av mitt liv där jag får in många kommentarer, träffar nya människor och skapat mig olika kontakter. Ibland kan det bli för mycket av det goda men annars är det ett riktigt nöje.

Hur var det innan du upptäckte bloggvärlden?

  • Jag hade det ganska tråkigt, min man dog och vi hade varit tillsammans i nästan 60 år och i min ålder så är det inte många vänner som är kvar då de också försvinner. Bloggen har gjort så att jag inte känner mig ensam och att jag är inkluderad i många människors liv.

Vad skulle du vilja dela med dig till andra som läser vår blogg?

  • Jag är väldigt öppen av mig, det är ingenting jag har som jag behöver dölja. Jag tycker också att det är kul att jag kan få vara en talesman och en röst för de äldre – det är viktigt att visa att vi kan mer än vad vi tror och att vi faktiskt har mer erfarenhet än de yngre. Det är lätt glömt när man 100 plus att komma ihåg att det är vi som sitter på erfarenheten.

Vi kommer att få se mer av Dagny under hösten, då hon kommer gästblogga hos oss. En fantastisk inspiratör!

Läs mer om Dagnys upplevelser här: http://www.123minsida.se/Bojan/99578355.